Organiziranje dokumenata

Vjerujem da je većini vas poznata situacija traženja nekog važnog dokumenta (rodnog lista, domovnice, ugovora...) a ne možete ga pronaći. Ono, znate da je tu negdje, u ormaru na nekoj hrpi, ali morate pregledati sto ostalih papira da biste došli do njega. :)

Da u budućnosti više ne biste imali takvih problema, organizirajte svoje dokumente na vrlo jednostavan način.Daklem, trebat će vam: registrator u željenoj boji, prozirne košuljice, računalo, programzaobraduteksta, printer, škare i obostrano ljepljiva traka.

1. korak
Prikupite sve važne dokumente na jednu hrpu.

2. korak
Razvrstajte ih prema kategorijama, npr. osobni dokumenti, banka, zdravstvo, porez, posao, stan itd.

3. korak
Dokumente iz jedne kategorije stavite u jednu prozirnu košuljicu, iz druge u drugu i tako redom.


4. korak
U programuzaobraduteksta napravite oznake za kategorije, isprintajte ih, izrežite i zalijepite na košuljice. Pazite na razmak između oznaka - najbolje je prvo zalijepiti prvu i zadnju oznaku, zatim onu u sredini pa popuniti prostor između.

5. korak
Košuljice umetnite u fascikl.

6. korak
U programuzaobraduteksta napravite oznaku za registrator, isprintajte je, izrežite i umetnite/zalijepite na hrbat.I to je to! Osim svojeg, napravila sam jedan registrator i suprugu. U budućnosti bih dokumente voljela organizirati nešto drugačije (poput ovog), ali o tom potom. Dotad ću uživati u svojim registratorima, hehehe...

Kako vi organizirate svoje dokumente?

P.S. Žuti registrator koji viri na prvoj slici moje je tajno oružje za organizaciju računa, jamstva i uputa. Pročitajte! :)

Oznake: ,