Zakon privlačenja i organizacija

U posljednje vrijeme imam dojam da svi pričaju o zakonu privlačenja i pozitivnim mislima. Društvene mreže pune su različitih citata koji nas "tjeraju" da mislimo pozitivno, a sve je više i Jutjub kanala na kojima se o tome priča.

Zakon privlačenja i organizacija

Za one koji još nisu čuli za zakon privlačenja (makar sumnjam da ima takvih), radi se o tome da ono o čemu mislimo, privlačimo u svoj život. Ako razmišljamo negativno, stalno se žalimo i "dramimo" u naš će život ući još više negativnosti. I suprotno tome, ako mislimo pozitivno, takav će nam biti i život. Daklem, možemo izabrati hoćemo li biti sretni ili ne.

U manifestiranju onoga što želimo privući mogu nam pomoći afirmacije, vizualizacija, stvaranje kolaža, pričanje nove priče, pisanje dnevnika zahvalnosti, meditacija itd.

...

Za zakon privlačenja prvi sam put čula kad je Oprah prezentirala knjigu "Tajna" i sjećam se da su me fascinirale sve one žene koju su pokazivale svoje kolaže iliti vižn bords (ne sjećam se sad točno je li to bilo u istoj emisiji, no nije važno). Nedugo nakon toga pročitala sam spomenutu knjigu i iako me to još fasciniralo, nekako sam na to sve zaboravila (mada kažu da ovaj zakon djeluje i bez našeg znanja, slično kao i zakon gravitacije).

Prije koju godinu sve sam ponovno otkrila na Jutjubu. I otada ga polako (svjesno) testiram. Nisam sad neki stručnjak, neke dijelove ne razumijem u potpunosti, u neke ni ne vjerujem, ali sam se već nekoliko puta ugodno iznenadila.

Navest ću par nedavnih primjera:

1. Prije putovanja na more, smišljam što sve moram kupiti Sofiji, i onako si sto puta ponavljam da joj treba neki šešir. Obišli smo sve dostupne trgovine, no u nijednoj šeširića za klince (Sofi je ostala kod mojih). Ništa, mislim si, kupit ćemo ga negdje na moru. I tako se vratimo kod mojih, a Sofi sa šeširom na glavi!! Ispostavilo se da ga je donijela susjeda, imala je još neke unukine stvarčice (unuka živi u ZG-u).

2. Nedavno sam pročitala ovaj post i baš mi se svidjela knjiga "Vrlo gladna gusjenica". Idući dan tražim po netu i skužim da se može naručiti. Gledam može li se gdje kupiti rabljena, čisto da uštedim, ali mi za par minuta (doslovno) dolazi mejl u kojem je kod s 15% popusta. Tako sam, osim te, kupila još neke knjigice. :)

3. Pomalo učim Sofi da sama drži čašu kad iz nje pije i razmišljam da bih trebala nabaviti neku šalicu s drškom. Za par dana dolazi suprugova teta u posjet i između ostalog, kao poklon donese šalicu.

Iako su ovo zbilja banalni primjeri, uvijek me ugodno iznenade (ako se malo kužite u ovo područje, u svim je primjerima korištena vizualizacija). Neki će možda misliti da su sve ovo samo slučajnosti ili tek splet okolnosti (vjerojatno susjeda iz prvog primjera ne bi usred ljeta donijela pletene rukavice i bundu), no mislim da u tome ipak ima nešto više.

E, sad, ako se mogu manifestirati ovako "male" stvari, zašto ne bismo mogli manifestirati i nešto "veće", npr. organiziran prostor bez nereda? (Možda ste primijetili da sam riječi "male" i "veće" stavila pod navodnike; to je zato što zapravo nema malih i velikih stvari, ono o čemu mislimo, to i dobijemo).

Manifestacija želje, i one "manje" i one "veće", uvijek se odvija u tri osnovna koraka:

1. Izražavanje želje
Prije nego što izrazite neku želju zapitajte se želite li to stvarno (zbog sebe ili zato što mislite da bi drugi htjeli da ste takvi). Želju izrazite u sadašnjosti, npr. "Moja je kuća organizirana.". Važno je da se postavite kao da to već imate, jer ako fokus stavite na "nemanje", to će te i dobiti.

2. Vjerujte, ali i djelujte
Ovo vam sad vjerojatno zvuči malo nesuvislo, no ako u "dubini duše" ne vjerute da možete postati organizirana osoba, želja vam se neće ostvariti (zato je u prvom koraku važno osvijestiti što zapravo želite). Za manifestiranje koristite afirmacije, vizualizaciju itd. Gledajte fotke organiziranih prostora, vizualizirajte i osjetite sreću koju vas ispunjava u takvom prostoru. Takvo vas stanje onda i motivira na akciju (makar ste akciju u malo drugačijem smislu poduzeli i samim korištenjem metoda).

3. Ostvarivanje želje
Neke se želje brže ostvare, neke sporije. Bitno je shvatiti da je ovo proces koji traje i biti strpljiv. Isto tako, važno je i shvatiti da proces manifestiranja najčešće sami sabotiramo, upravo svojim negativnim uvjerenjima. (Gore spomenuti primjeri, odnosno želje za šeširom, knjigom i šalicom vjerojatno su se brzo manifestirali jer sam bila "na čisto" s onim što želim i u vezi toga nisam imala nikakvih negativnih uvjerenja, npr. "Ne zaslužujem šalicu". :D). Ako ni nakon nekog vremena nema rezultata, ponovno se preispitajte.
...

Ovo su samo osnove osnova, ako vas zanima nešto više, slobodno istražite. Iako je trenutno ovo područje postalo pomodarstvo i iskače iz paštete :D, moje je mišljenje da ipak ima nešto u tome. Za početak, nitko me ne može uvjeriti da su mu negativne misle donijele išta dobro.

Nego, jeste li čuli za zakon privlačenja? Mislite li da njegovim prakticiranjem možete poboljšati svoj život?

Pišite mi.

A ja sad idem preispitati svoje želje u vezi zdrave prehrane i vježbanja, ha ha ha.

Oznake: