Uređenje kupaonice (1. dio)

Ta-daa!! Prvi post iz stare/nove kuće, napokon!

Kao što znate, prije nekoliko mjeseci odselili smo iz stana u Zagrebu i vratili se na "djedovinu", tj. kuću u kojoj je suprug odrastao. Kuću je sagradio njegov djed prije skoro pedeset godina i otada se u nju nije previše ulagalo što znači da nas čeka mnogo posla.

Kuća je katnica, zidana tzv. fasadnom ciglom, a ima kuhinju, smočnicu, dnevni boravak, kupaonicu i 4 sobe (dobro, i 123 hodnika, kako se to već gradilo u ondašnje vrijeme, ha ha ha), a njezina najveća posebnost su predivne spiralne stepenice koje povezuju prizemlje i kat. Većina kuće je u drvu, s dosta prirodnog svjetla pa će nam kao inspiracija za uređenje poslužiti skandinavski stil (ako vas zanima kako sam to otprilike zamislila, slijedite me na Pintrestu).

Izgled kuće vidjet ćete u daljnjim postovima, i to u nastavcima, vjerojatno u obliku stanje prije & planovi - napredak - finalni izgled.

Daklem, do kraja ove godine cilj nam je postaviti centralno grijanje te renovirati kupaonicu (o tome za minutu) i spavaću sobu (barem djelomično). Ostalo ćemo kako stignemo (premda bi moja kontrol frik strana da sve uredimo odmah i sad). :D

Mala digresija:
Zasad smo još uvijek kod mojih; suprug gotovo sve radi sam, a uz renoviranje i posao ima milijun drugih obaveza. Ovih dana se više ne vidimo, nego vidimo. :(

Ok, nakon ove pozadinske priče, prijeđimo mi na temu ovog posta - uređenje kupaonice!


Kao što možete zaključiti iz naslova, a spomenula sam i gore, u ovom prvom postu pokazat ću vam stanje kupaonice prije i koji je bio plan za njeno uređenje (namjerno pišem u perfektu jer je kupaonica skoro gotova pa post o samom procesu renoviranja očekujte vrlo brzo!).

Da ne duljim previše, slijede fotke prije uređenja... Pripremite se za povratak u sedamdesete. :D

Uređenje kupaonice - prije


Uređenje kupaonice - prije




Inače sam ja, kao "vrijedna" blogerica, zaboravila fotografirati kupaonicu prije nego ju je dragi demolirao pa ste sad vidjeli fotke koje je on napravio prije nekoliko godina, i to slučajno, isprobavajući fotoaparat. Zato i nema fotke gdje je kupaonski ormarić - pokušajte do kade zamisliti ormariće iz sedamdesetih. :D

Što sad sve treba napraviti?

Pretpostavljam da možete zaključiti koji je suprugov dio posla, a koji moj. ;)

Sad vas neću zamarati s grubim radovima (fotke ćete vidjeti u drugom dijelu posta), nego bih vam željela pokazati tzv. moodboard, čisto da vidite u kojem se smjeru kreće naša inspiracija.

Uređenje kupaonice - plan i moodboard

Daklem, modernije bijele zidne pločice, podne pločice koje bojom i teksturom imitiraju drvo, ogromna kada i umivaonik s ugrađenim ormarićima (kupaonica je prilično velika, ali nam nažalost ne bi stala dva umivaonika). Još nisam "na ti" s dekoracijama, znam jedino da bih nešto zeleno i drveno, ha ha ha.

Imate vi kakve prijedloge u vezi dekoracija? Koju biste boju ručnika i tepiha preporučili? Slobodno se raspišite, posebno ako ste i sami ljubitelj ovakvog stila. :)

Eto, nadam se da vam se sviđaju naše ideje, ali i ovakva vrsta postova. Uživajte mi u vikendu!

Oznake: , ,