Što je na mojem mobitelu?

Kao što možete zaključiti iz naslova, u današnjem ću vam postu pokazati što je sve na mojem mobitelu, odnosno koje to sve aplikacije koristim i kako sam ih organizirala. Inače volim tu i tamo pročitati ovakve postove jer uvijek saznam za neku korisnu aplikaciju za koju prije nisam znala.

Prije nego što krenemo, nekoliko tehnikalija: mobitel kojeg koristim je Samsung Galaxy S4, daklem ništa fensi šmensi. Crne je boje, a na i-Beju sam kupila i odgovarajuću crnu masku (što jednostavnije, to bolje). :) Samsungovi mobiteli, kao što znate, kao operativni sustav koriste Android pa su shodno tome takve i aplikacije. I da, sve ove Android aplikacije su besplatne.

Besplatne Android aplikacije na Samsung Galaxy S4 mobitelu

Krenimo onda redom...

Početni zaslon
Na početnom je zaslonu fotka djeteta s balonima (nekako nemam naviku personaliziranja pozadina; ova je fotka bila na mobitelu). Na zaslonu su još i sat te mala motivirajuća poruka.

Android aplikacije na mobitelu - početni zaslon

Glavni zaslon
Glavni se zaslon sastoji od tri stranice na kojima su raspoređene aplikacije i widgeti koje koristim.

Prva stranica
Na prvoj su stranici Sat, Alarm i dva reda aplikacija. Većina ih je smještena u mape (inače slične aplikacije volim smjestiti u mape jer mi zaslon tako izgeda preglednije i ljepše).

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

U prvom su redu sljedeće aplikacije:

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

Mislim da ove aplikacije ne moram posebno objašnjavati, sigurno ih i sami koristite.

Zanima me jedino biste li voljeli da otvorim Facebook stranicu za blog?

Dosad sam ga pomalo izbjegavala, ali možda je došlo vrijeme da blog bude zastupljen i na Fejsu. ;) Inače me možete pratiti na Pintrestu i Guglu (klikom na ikonice u sajdbaru). :)

Drugi je red aplikacija nešto zanimljiviji, a u njemu se nalaze:

U mapi Korisne aplikacije tu su Kalkulator, TinyScanner (za pretvaranje fotografiranih dokumenata u PDF format), m-zaba (za plaćanje računa i provjeru stanja; ne mogu vjerovati da sam tek nedavno otkrila uslugu m-foto plati!!), Snapseed (za uređivanje fotografija), Collage Maker Pic Grid (za slaganje kolaža), Textgram (za pisanje citata) i Flashlight.

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

U mapi Aplikacije za bebu su Baby Feeding Log (odlično za praćenje hranjenja i presvlačenja, pogotovo u prvim tjednima kad vam je sve novo i zbunjujuće), Child Development (razvoj bebe po tjednima), White Noise Baby (sa zvukovima i klasičnim uspavankama koji umiruju bebu; moju čuveni bijeli šum baš i ne uspavljuje, ali joj zato puštam Mozarta #smartbaby), WiFi Baby Monitor (nisam je još isprobala jer trebaju dva mobitela, ali izgleda obećavajuće) i Bebin kalendar dohrane (s receptima i savjetima; još nismo u toj fazi, ali se polako pripremamo).

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

U podnožju zaslona su još Telefon, Poruke, Kamera, Aldiko (najbolja aplikacija za čitanje knjiga koju sam isprobala) i gumbić za preostale aplikacije koje koristim jako, jako rijetko ili nikada.

Druga stranica
Druga je stranica cijela rezervirana za S Planer. Koristim aplikaciju koja je "došla" s mobitelom, a u njega zapisujem razne događaje, bilješke i zadatke. Iako sam oduvijek više voljela papirnate planere, trenutno mi više odgovara ovakav način planiranja jer mi je mobitel stalno pri ruci (svom ću se planeru vratiti kad Sofia malo poraste).

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

Treća stranica
Na trećoj se stranici nalazi Checklist koju koristim za pisanje jednostavne TO DO liste. Ispod widgeta su još četiri aplikacije: S Bilješka, Moje datoteke, Galerija i Disk.

Android aplikacije na mobitelu - glavni zaslon

S Bilješka je inače Samsungova verzija aplikacije Bilješke, a sviđa mi se jer se podaci mogu unositi i imitirajući olovku, a ne samo pomoću tipkovnice. Isto tako, unutar aplikacije moguće je stvarati mape u koje se mogu spremiti pojedine datoteke.

Android aplikacije na mobitelu - S Bilješka

I to je to! Nemojte zamjeriti ako sam što propustila spomenuti - veći dio ovog posta pisala sam dvaput jer sam u Bloggerovoj aplikaciji zaboravila pritisnuti "Spremi". :/

A vi, koje vi aplikacije najviše koristite? Što se skriva u vašem mobitelu? :)

P.S. Primijetit ćete da na mobitelu nemam igrica; nisam baš njihov fan. No, ako vi jeste, a "zaludjeli" su vas sveprisutni Pikačui, na Sofijinom blogu pročitajte pravila i njezino iskustvo igranja igrice Pokemon GO. ;)

Oznake: ,