Kako organizirati kupaonski ormarić?

Naša je kupaonica, kao što znaju oni koji me duže prate, prilično mala, a kupaonski ormarić jedino mjesto gdje možemo pospremti svoje stvari. No, s obzirom da smo se u zadnje vrijeme "riješili" dosta stvari (doduše, nije da smo imali previše u samom početku), taj je kupaonski ormarić sasvim dovoljan za naše potrebe. 

Ako ipak imate problema s pospremanjem stvari u maloj kupaonici i želite iz nje "izvući" najviše što možete, pročitajte ovaj post.

Organizacija kupaonskog ormarića

Daklem, kako onda organizirati kupaonski ormarić da u njega stane što više stvari, a da je i dalje pregledan i funkcionalan?

Prva stvar koju morate učiniti definitivno je izvaditi sve stvari iz ormarića i preispitati se koristite li ih ili su tu tek tako. Pozornost posebno obratite na proizvode kojima je istekao rok trajanja. Ormarić zatim dobro očistite (možete isprobati Sofijine DIY univerzalne maramice za čišćenje) pa proizvode koji su vam ostali podijelite u smislene grupice (npr. zajedno ćete smjestiti lakove za nokte i sredstvo za skidanje laka, kremu za čišćenje lica i blazinice itd.).

Sad vam samo preostaje vratiti sve stvari u ormarić, a da bi i taj korak glatko prošao, za vas imam tri savjeta:

1. Raspakirajte proizvode
Proizvodi u svojoj originalnoj ambalaži često zauzimaju mnogo mjesta. Puno bolja opcija je raspakirati ih i baciti ambalažu (kao što sam ja učinila s higijenskim ulošcima). Ako je ambalaža čvrsta i možete je iskoristiti za savjet br. 2, ovo možete zanemariti. :)

2. Stvari stavite u spremnike
Raspakirane stvari možete samo staviti na policu ili ih pak možete pospremiti u spremnike. Nemojte kupovati nove kutijice, nego iskoristite stare - npr. od štapića za uši, čokoladnih kuglica itd. Gotovo sve kutijice u mom kupaonskom ormariću su reciklirane.

3. Iskoristite visinu ormarića
Visina, odnosno vertikalni prostor u ormarićima često ostane neiskorišten, no, možete ga vrlo jednostavno iskoristiti postavljenjem kukice na koju ćete objesiti određene proizvode. Tako na kukici u mom ormariću vise gumice za vezanje kose i ukosnice pospremljene u maloj vrećici.

Kako izgleda naš organizirani ormarić?
Kao što vidite na fotkama, ormarić ima tri krila (lijevo i desno imaju po jednu policu), a ispod su dvije ladice. Isto tako, ispod samog kupaonskog ormarića su tri ugrađena spremnika - u jednom nam stoji sapun, u drugom su moje četke za šminkanje i drugi "alati", a u trećem zubna pasta i četkice za zube. Ovi su spremnici "došli" s kupaonicom, a super su jer četkice i sapun ne moram držati na umivaoniku! :)

U samom ormariću, na prvoj polici stoje mi ulošci (ispričavam se ako je ovo, kako bi Ameri rekli, TMI), a na drugoj sredstva i alati za čišćenje i njegu lica i usana. U drugom krilu je dezodorans (tu inače stoji i suprugov) i šampon kojeg koristimo za pranje kose, ali i kao gel za tuširanje. Na trećoj polici je kolekcija lakova za nokte i sredstvo za skidanje laka kojeg sam stavila u okrugli spremnik zajedno s blazinicama, a na četvrtoj moja minimalistička kolekcija šminke (u međuvremenu sam shvatila da je puderu za matiranje istekao rok trajanja pa sad imam samo 10 proizvoda). :)

Organizacija kupaonskog ormarića

U prvoj ladici su britvice i još neke sitnice (malo ogledalo, čep za umivaonik), a u drugoj štapići za uši i zubni konac.

Organizacija kupaonskog ormarića

I to je to! Znam da držanje šminke u kupaonici možda i nije najbolje rješenje, ali je trenutno jedino koje mi odgovara. A vi, kako vi organizirate svoj kupaonski ormarić? Koji se sve proizvodi kriju u njemu?

Oznake: ,