Moja minimalistička kolekcija šminke

Follow my blog with Bloglovin

U proteklih nekoliko mjeseci, inspirirana minimalizmom i knjigom Čarolija pospremanja, odlučila sam svoj stan "osloboditi" viška stvari pa je na red došla i šminka!

Minimalistička kolekcija šminke

Iako moja kolekcija u samom startu nije bila velika (ne šminkam se previše i djevojke upola mlađe od mene vjerojatno o ovoj temi znaju više nego ja, ha ha ha), ipak se u njoj našlo nekoliko komada kojima je istekao rok trajanja (puder), jednostavno ih nisam koristila (olovka za oči) ili mi nisu odgovarali nijansom (ruž).

Nakon što sam dobro promislila što mi sve treba (tj. što najčešće koristim), proučila recenzije, zamijenila neke proizvode, bacila stare i kupila nove, u mojoj se kolekciji našlo 11 proizvoda.
Minimalistička kolekcija šminke
Daklem, koje to proizvode koristim?

Proizvodi za lice
Moja je koža, hm, mješovita. Imam suhih dijelova, ali i dijelova na kojima imam problema s prištićima (da, još uvijek). Osim s prištićima, vodim bitku i s tamnim podočnjacima, ali unatoč tome ne volim teške podloge. U kolekciji proizvoda za lice tako su se našli:


Proizvodi za oči
Proizvode za oči ne koristim često - sjenilo nanosim samo u nekim svečanijim prilikama, olovke i ajlajnere jednostavno nemam živaca nanositi, a donedavno nisam nanosila ni maskaru jer mi oči znaju suziti pa su mi se sve maskare preslikavale. U kolekciji proizvoda za oči našla su se samo dva proizvoda:


Proizvodi za usne
Ni proizvoda za usne nemam previše, važno mi je jedino da ne isušuju usne. U kolekciji su tako tri proizvoda:


Na svakodnevnoj bazi koristim samo korektor, sjajilo i rumenilo, a što je prilika svečanija, to se povećava broj proizvoda koje nanosim na lice. :P

Nekoliko savjeta za one koji žele stvoriti svoju minimalističku kolekciju šminke


Prednosti i mane minimalističke kolekcije šminke
+ ušteda vremena - s ovako malom kolekcijom uštedjet ćete vrijeme jer nećete morati tražiti baš ono sjajilo, uostalom imate samo jedno :P (što manje izbora, to brža odluka, ha ha ha)
+ ušteda prostora - ovo malo šminke možete "ugurati" u kupaonski ormarić, tj. neće vam trebati nikakvi posebni stolovi za šminkanje
+ ušteda novca - budući da više-manje znate koji vam proizvodi odgovaraju i koje najčešće koristite, ne trošite novce na nepotrebne proizvode
+ pogodno za putovanja - ne morate razmišljati što ćete sa sobom ponijeti na putovanje; ako baš želite, možete uzeti cijelu kolekciju jer vam stane u manju kozmetičku torbicu

- monoton izgled - s ovako malom kolekcijom veća je šansa da ćete svaki dan biti isto našminkane, no mislim da se i to može riješiti dodatkom palete koja ima veći broj sjenila ili pak dodatkom jednog ili dva ruža

Kako organizirati minimalističku kolekciju šminke?
Kao što sam već spomenula, mala kolekcija šminke i organizaciju čini jednostavnijom. Ne trebaju vam posebni stolovi pa čak ni ladice. Bit će dovoljna dva spremnika. :)

Za svoju kolekciju iskoristila sam stare spremnike u kojima su bili štapići za uši. U jednom spremam sva okrugla pakiranja, a u drugom sve ostalo. U taj drugi (što je vidljivo na prvoj slici) usipala sam malo riže kako bi svi proizvodi stajali uspravno.

Oba spremnika stoje u kupaonskom ormariću.

I to je to! Kakva je vaša kolekcija šminke? Kako je organizirate? Biste li mogle "preživjeti" s jednom maskarom i dva ruža?

Oznake: , , ,