5 ideja za pohranjivanje stvari u malim kupaonicama

Kupaonice su nekako uvijek najmanje prostorije u stanu ili kući i obično imaju ono najosnovnije - umivaonik, WC, kadu/tuš i zrcalo/kupaonski ormarić iznad umivaonika. Ako živite u malom stanu, onda su one još skučenije (čitaj: sjedeći na WC-u bez problema možete odvrnuti slavinu nad umivaonikom, ha ha ha). U takvim situacijama pohranjivanje stvari zna biti izazovno pa je rješenje smanjiti broj proizvoda i predmeta koje koristite ili onom najosnovnijem "namještaju" kojeg imate u kupaonici dodati dodatno spremište. Iako ja više naginjem prvoj opciji (u nekom budućem postu pokazat ću vam kako sam sve svoje i suprugove "kupaonske" stvari strpala organizirala u kupaonski ormarić), svjesna sam da mnogi koriste više stvari od mene i nije im dovoljan samo kupaonski ormarić za njihovo pohranjivanje.

Lutajući tako Pintrestom za vas sam pronašla nekoliko ideja koje bi vam mogle pomoći ako trebate dodatni prostor za spremanje stvari.

Pohranjivanje stvari u malim kupaonicama/Small bathrooms storage ideas
Pa krenimo redom...

1. Police iznad WC-a
Prostor iznad WC-a i vodokotlića često je neiskorišten pa bi mogao postati idealno mjesto za postavljanje polica. Na njima možete čuvati dodatan WC-papir, sapun ili ostale potrepštine.

Police iznad WC-a/Shelves above toilet
Izvor: The Yellow Cape Cod
2. Polica iznad umivaonika
Slično kao i prostor iznad WC-a, i prostor iznad umivaonika nije uvijek maksimalno iskorišten. Na jednoj maloj, staklenoj polici možete držati četkice za zube i sve one stvari koje svakodnevno koristite.

Polica iznad umivaonika/Shelf above sink
Izvor: Justine Taylor
3. Polica ispod umivaonika
Ako u kupaonici imate umivaonik vulgaris, ovakva jedna stvarčica dobro će vam doći. A nije ni tako skupa. :)

Polica za umivaonik IKEA/Sink shelf IKEA
Izvor: IKEA
4. Polica iznad vrata
I prostor iznad vrata možete jednostavno iskorisiti tako da na njega postavite policu. Na njoj možete čuvati stvari koje ne koristite često.

Polica iznad vrata/Shelf above bathroom door
Izvor: Martha Stewart
5. Organizator s džepovima za vrata
Ako vam se iznad vrata ne da postavljati policu, na vrata možete objesiti organizator s džepovima. Ovakvo rješenje vidjela sam u jednom stanu i vrlo je praktično. :)

Organizator s džepovima za vrata/Over the door organizer
Izvor: The 36th Avenue

Ništa, nadam se da će vam ove ideje pomoći u opremanju kupaonice i da ćete odsad imati mjesta za sve svoje stvari. :)

Oznake: ,