Čišćenje perilice rublja

Kada ste zadnji put očistili svoju perilicu rublja? Prije godinu dana, dvije godine, pet godina, nikad? Ja sam je očistila prije nekoliko tjedana nakon bogtepitaj koliko mjeseci (hm, nisam sigurna je li ju prijašnji vlasnik stana uopće čistio...). Uglavnom, posuda za doziranje praška za rublje i prostor oko nje bili su u ne baš lijepom stanju.




Grozota, zar ne? Očistila sam i filter perilice, slavinu i unutrašnjost bubnja, ali oni su bili u začuđujuće čistom stanju, ha ha, pa sam se fokusirala na posudu. Od alata sam koristila staru četkicu za zube, mali strugač, spužvicu i mješavinu octa i vode.


Najprije sam četkicom izvukla veće ostatke praška, a onda poprskala vodom i octom te pričekala desetak minuta.


Nakon toga je slijedio najteži dio posla - ribanje, struganje, ribanje, struganje, #&% asjfiafiafiuafuoif %&#, ribanje, struganje, ali ipak sam uspjela izribati najveći dio prljavštine.


Ostatke praška i kamenca koji se tvrdoglavo nisu željeli izribati, još sam jednom poprskala vodom i octom pa izribala. Rezultat je gotovo pa savršeno čist prostor za posudu.. :)


Sa samom posudom bilo je manje posla - jednostavno sam je stavila u lavor s vodom i octom pa se krčkala dok sam ja ribala unutrašnjost. Nakon toga sam je malo izribala, isprala i obrisala.


Nakon ovog mukotrpnog ribanja obećala sam si da ću nakon svakih nekoliko pranja pokupiti ostatke praška i lijepo isprati posudu.. I mogu reći da se držim toga - posuda je i dalje čista k'o suza, he he..

Kako vi čistite svoju perilicu? Kako često? Pišite...

Oznake: ,