Viseći adventski vijenac

Stigao nam je i prosinac pa bi bilo vrijeme za prvi blagdanski post ove godine (iako mi se čini da blagdanska euforija traje već neki period)!

Pišem vam ga u suradnji s Nikom s bloga "BeautyPepTalk". Nika piše o ljepoti, modi, zdravlju, preparativi i dekorativi, a svake godine prije Božića objavi nekoliko jednostavnih i zanimljivih DIY projekata. Sve što je dosad napravila možete vidjeti ovdje, a onda neke ideje i sami provesti u djelo (ako se odlučite na izradu, fotke na društvenim mrežama podijelite označene heštegom #KellysDiyXmas).

Budući da je Advent pred vratima, odlučile smo napraviti adventske vijence. Nika vam donosi čak dvije ideje (klik ovdje), a u nastavku možete pogledati moju. :)

Viseći adventski vijenac

Jednostavni adventski "vijenac" već sam radila jedne godine (kako je ispao možete vidjeti ovdje). Ove sam godine prvotno imala jednu drugu ideju (sličnu toj prvoj), ali s obzirom da vijenac vjerojatno ne bi preživio sa Sofijom (ili bih ga trebala skloniti na vrh ormara), odustala sam od korištenja staklenki i odlučila se za "viseću" varijantu, tako da je ovaj vijenac siguran za klince (+ koristit ću svijeće na baterije).

Osim što je kid frendli, napravila sam ga praktički od otpadaka.

Sjećate se moje DIY police? U tom sam postu spomenula da smo proljetos morali posjeći dva oraha pa mi je osim komada debla, ostalo i nešto grana!

Daklem, za izradu ovog visećeg vijenca, trebat će vam grana*, skalpel, bijeli sprej, špaga, škare, četiri male konzerve (otpaci, jel'; u mojima je bila tuna), češeri i svijeće na baterije (ja sam svoje kupila u Jysku).

*Ako nemate pri ruci neku granu, a sviđa vam se ova ideja, možete upotrijebiti drvenu vješalicu. :)

Krenimo onda redom:

1. Grani najprije skinite koru skalpelom.

Skidanje kore grani - adventski vijenac


2. Zatim je pobrusite i poprskajte bijelim lakom.

Brušenje i prskanje grane - adventski vijenac


Ako koristite vješalicu preskočite prvi korak (a možete i drugi ako vam se ne da bojati vješalicu).

3. Očistite konzerve (izvana i iznutra) pa oko njih zavežite špagu. Špagu zavežite i oko grane.

Čišćenje konzervi i vezanje špage


4. Ukrasite konzerve prema želji (meni su se svidjele ovako obične pa ih nisam dodatno ukrašavala, jedino sam unutra dodala češere), u njih stavite svijeće i objesite vijenac na željeno mjesto.

Viseći adventski vijenac


I to je to! Brzo i jednostavno. :)

Ništa, nadam se da vam se sviđa ova ideja i da ćete je isprobati. Nešto malo drugačije ove godine. :) I ne zaboravite posjetiti Nikin blog i pogledati njezine ideje. :)

Čitamo se!

Oznake: , , , ,