Life Hacks (2. dio)

U svibnju sam objavila post istog naziva; odnosio se na trikove koje sam našla na netu i koji su ispali jako korisni.

Danas sam s vama odlučila podijeliti trikove koje koristite vi, moji čitatelji, a tijekom godina ste ih ostavili u komentarima.

Ima svega, no najviše ih je vezano za teme o kojima ovdje pišem (što je i logično, jel).

Life Hacks

Krenimo onda redom:

1. Šminkolina ima rješenje za glačanje posteljine! Možete je uopće ne glačati (kao ja, ha ha ha) ili je staviti na dasku/stol na kojem glačate pa onda na njoj izglačati sve ostalo. Dvije muhe jednim udarcem. :)

2. Ako ne znate kako urediti police za knjige, jedan dio knjiga možete staviti u staru, obojanu košaricu za bicikle. Ideja jednog anonimnog čitatelja. :)

3. Zimzeleni cvijet višak ukrasnih vrećica koristi kao koš za smeće i nošenje stvari (npr. knjiga koje mora vratiti u knjižnicu), a Rada u njih posprema stvarčice za roštilj (kocke i upaljač). Daklem, vrećice ne moraju služiti samo kao dio rođendanskog poklona.

4. Umjesto kupovnog omekšivača za rublje, može se koristiti ocat + eterično ulje. Šminkolinini baš time nisu bili oduševljeni, ali čini mi se da Maja Zmaja ima više uspjeha. :)

5. Ana@carpe_diem mrlje s odjeće skida pomoću lužnatog sapuna i octa. Kaže da u toj kemijskoj reakciji mrlje jednostavno nestaju. Vrijedilo bi isprobati. :)

6. Ako ste skloni pretjeranom razmišljanju i analiziranju, odluku između dvije ili čak i više opcija možete donijeti pomoću random.org. Savjet Zimzelenog cvijeta!

7. Elektra je pak ratovala s ukućanima oko čišćenja i pospremanja pa je napravila raspored - tako svi znaju što kada rade, jedan usisava, drugi briše prašinu, a trećemu je zadatak odnijeti smeće.

8. Vjerojatno znate da su mi jedan od najdražih organizacijskih predmeta kukice pa me oduševila Sofijina ideja da ih zalijepi u ormar i  na njih objesi košarice u koje posprema hulahopke. Kukice stvarno imaju bezbroj primjeni.

9. Marija ima orginalni savjet za pospremanje nakita - ogrlice vješa na plutenu ploču, a naušnice na slikarsko platno. :)

10. Ako vam se slučajno ogrebla "kožna" jakna ili novčanik, ogrebotinu možete obojati crnim markerom ili prema savjetu Amande Dege, crnim lakom za nokte! Odlična ideja.

Eto, svega se tu skupilo. :) Nadam se da će vam neki od ovih trikova pomoći u organiziranju, čišćenju i drugim područjima života.

Koji vam se trik čini najboljim?

Čitamo se!

P.S. Od ovog tjedna moje savjete o organizaciji doma možete pratiti i na portalu Supermame! :)

Oznake: , ,