Kako organizirati zamrzivač?

Ako se sjećate, početkom godine pisala sam o organizaciji hladnjaka. Mislim da tada nisam spomenula da je hladnjak kombiniran, tj. da je isti uređaj zapravo i hladnjak (gore) i zamrzivač (dolje).

Kako organizirati zamrzivač?

Hladnjak je kroz sve ove mjesece ostao i dalje organiziran (tu i tamo nešto pomaknem), ali je zamrzivač postao pravi kaos (osobito nakon ljeta kad sam zamrznula dosta voća i povrća).

Iako je podijeljen u tri ladice (zapravo, policu i dvije ladice) i postojala je neka organizacija, ipak mi je dosadilo stalno "kopati" po njemu i tražiti ono što mi treba.

(U kući imamo i škrinju, ali je koristi suprugova baka; nama su zasad ovo dosta).

Ovo je stanje prije:

Organizacija zamrzivača - stanje prije


Nabacano i nagurano, znam. :)

Nažalost nisam imala vremena za potpuno odleđivanje i dubinsko čišćenje, nego sam samo sve izvadila van, pregledala sadržaj i brzo počistila ladice.

Prva polica mi je većinom bila prazna, a i sad je koristim kad trebam nešto zamrznuti na pladnju.

U drugoj je ladici bilo meso i riba, a u trećoj voće i povrće (u biti, tako je trebalo biti; vidite na fotkama da svega ima svugdje).

Budući da sam zamrznula nešto više voća (nemojte mi breske spominjati idućih par mjeseci; ovo ljeto smo se u breskve pretvorili, ha ha ha), odlučila sam u drugu ladicu smjestiti meso i ribu + povrće, a u treću samo voće.

Meso sam stavila u košaricu iz Jyska, a okolo sam stavila povrće - zamrznute tikvice i papriku te špinat, grašak, mahune i sl.

U trećoj je ladici voće - jagode, šumsko voće, trešnje, višnje, šljive, breskve i nešto oraha.

Organizacija zamrzivača - stanje poslije

Iako pokušavam koristiti što manje plastike, nekako mi ju je ovdje teško izbjeći; bojim se hranu zamrzavati u staklenkama, a mislim da bi mi zauzimale puuuno više prostora.

Što se tiče slaganja paketića, hranu u zadnje vrijeme pokušavam zamrznuti plosnato (ne znam kako da bolje objasnim) pa ih onda poredati jednog do drugog. Kad bolje promislim, ovo je slično slaganju odjeće prema KonMari metodi! :)

Moram priznati da mi je takav vertikalni način slaganja puno praktičniji; čim otvorim ladicu sve vidim.

I to je u principu to. Na paketiće ne pišem datum zamrzavanja jer meso stoji najviše mjesec dana, a i voće i povrće ćemo uskoro sve potrošiti.

Ništa, nadam se da vas ovaj post inspirirao na čišćenje i slaganje vašeg zamrzivača. :)

Čitamo se.

Oznake: