petak, 16. lipnja 2017.

Organiziranje bebine odjeće

petak, 16. lipnja 2017.
Mame i tate (ok, vjerojatno više mame), opet jedan post za vas! Organiziranje bebine odjeće!

Mislim da je svima poznato da bebe rastu kao gljive i da im odjeća vrlo brzo postane premala. To onda rezultira ogromnim hrpama, pogotovo ako odjeću želite sačuvati za brace i seke (naravno, ako ne mislite imati još djece, odjeće se možete "rješavati" kako je beba preraste, a usput i nešto zaraditi). Hrpe odjeće ponekad je teško kontrolirati (zapravo hrpe bilo čega) pa ću vam danas pokazati jedan od načina na koji ih možete savladati. :)

Organiziranje bebine odjeće

No, krenimo mi ipak ispočetka.

U postu o organiziranju komode za presvlačenje pokazala sam vam kako organizirati bebinu "trenutnu" odjeću (i nakon godine dana nije se puno promijenilo, i dalje je organiziram u košarice; doduše, sad neke vestice i haljinice vise u ormaru).

U tom sam vam postu zaboravila spomenuti da bi, osim sustava za slaganje "trenutne" odjeće, bilo dobro imati i neki sustav za premalu i preveliku odjeću, npr. dvije kutije. Jednu za odjeću koja beba preraste, a drugu za onu koja će joj odgovarati tek kasnije.

Meni je taj drugi sustav malo zakazao (vjerojatno i zbog seljakanja) pa sam sve trpala u jednu kutiju. Naravno, s vremenom se više nije mogla ni zatvoriti, a bilo je komplicirano i pronaći određenu stvar.

Bebina odjeća prije organiziranja

Budući da sam zadržala veeeliku većinu odjeće, najprije sam odlučila odvojiti ono što je još veliko, a ostalo razvrstati i spremiti.

Za ovaj sam projekt nabavila šest IKEA-nih SAMLA kutija s poklopcima. Dvije sam već imala otprije pa mi se logičnim učinilo kupiti još četiri. Inače mi se ove kutije jako sviđaju; povoljne su cijenom, a prilično kvalitetne.

{Izvor}

Pri razvrstavanju sam imala i malog pomagača. ;)

Razvrstavanje bebine odjeće

Odjeću sam odlučila razvrstati prema veličinama (50/56, 62/68 i 74/80), s tim da sam posebno spremila ostale artikle; ručnike, podbradnike, švedske pelene i jastuk za nošenje u jednu, a jakne, rukavice, šalove i kape u drugu kutiju.

Najprije sam sve grubo razvrstala, bez nekog posebnog slaganja.

Razvrstavanje bebine odjeće


Usput sam i pregledala svaki artikl i one s mrljicom ili oštećenjem odvojila sa strane.

Odvajanje zamrljane odjeće

Kad sam sve stavila u željene kutije, isprintala sam tablicu (možete je skinuti ovdje) i popisala što je u svakoj kutiji. Ovaj sam put sve uredno pospremila.

Popisivanje bebine odjeće

Papire s tablicama sam stavila u prozirne košuljice i sve zalijepila na kutije.

Organiziranje bebine odjeće pomoću SAMLA kutija

I to je to! Spremno za pohranu... Sad ću jednostavnije naći ono što mi treba, pogotovo zato što su prevelika i premala odjeća odvojene. :)

Sviđa li vam se način na koji sam organizirala Sofijinu odjeću? Kako vi organizirate nepregledne hrpe odjeće?

Čitamo se!

P.S. Ako živite u malom stanu, a želite zadržati bebinu odjeću, možda bi je bilo dobro staviti u one vakuum vreće - tako će vam zauzimati puno manje mjesta!

Broj komentara: 6:

 1. Super si ti to organizirala. Ja ne čuvam odjeću za drugu bebu (jer nije u planu), ali čuvam s namjerom da je prodam. Pošto je D. zimska beba stvari nisam mogla odmah prodati pa sam ih spremila u Ikeine vreće (one čvrste po 5 kn) isto po brojevima. Jep, malac raste i sa 4. mj. već je bio (i još uvijek je) na vel. 74 Inače, te Ikeine kutije su super. Ja imam one zelene i pola stvari mi je u njima - od donjeg rublja do krumpira hahaha

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Meni su isto super, i nama svašta stoji u njima. ☺ Bome dobro bebač raste, 74 s 4 mj.? Sofi je onda još stala u 62, ha ha ha.

   Izbriši
 2. Baš mi se sviđa sve što si uradila, naročito što si spisak zalepila na samu kutiju, to ti je baš pametno!
  Želim vam lep odmor :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Odličan post draga :D Baš sam prošli vikend spremala odjeću koju je moja cura prerasla. Mi smo sad tek na 74 tako da nije bila prevelika hrpa. Ja sam je složila u vakum vreće i to slično kao ti 50/56 u jednu, a 62/68 u drugu vreću. Odlična mi je ideja za tablicu, no to mi se trenutno čini kao previše posla, ali dobro je znati što se nalazi od odjeće jer se to vremenom zaboravi :D :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Da, ima malo posla, ali ne previše. Ja sam odlučila sve popisati jer mi se dogodilo da sam kupila istu majicu kakvu je već imala (dobila na poklon); srećom, uzela sam drugu veličinu. 😊

   Izbriši

Organizirajte se! © 2014