Organiziranje bebine odjeće

Mame i tate (ok, vjerojatno više mame), opet jedan post za vas! Organiziranje bebine odjeće!

Mislim da je svima poznato da bebe rastu kao gljive i da im odjeća vrlo brzo postane premala. To onda rezultira ogromnim hrpama, pogotovo ako odjeću želite sačuvati za brace i seke (naravno, ako ne mislite imati još djece, odjeće se možete "rješavati" kako je beba preraste, a usput i nešto zaraditi). Hrpe odjeće ponekad je teško kontrolirati (zapravo hrpe bilo čega) pa ću vam danas pokazati jedan od načina na koji ih možete savladati. :)

Organiziranje bebine odjeće

No, krenimo mi ipak ispočetka.

U postu o organiziranju komode za presvlačenje pokazala sam vam kako organizirati bebinu "trenutnu" odjeću (i nakon godine dana nije se puno promijenilo, i dalje je organiziram u košarice; doduše, sad neke vestice i haljinice vise u ormaru).

U tom sam vam postu zaboravila spomenuti da bi, osim sustava za slaganje "trenutne" odjeće, bilo dobro imati i neki sustav za premalu i preveliku odjeću, npr. dvije kutije. Jednu za odjeću koja beba preraste, a drugu za onu koja će joj odgovarati tek kasnije.

Meni je taj drugi sustav malo zakazao (vjerojatno i zbog seljakanja) pa sam sve trpala u jednu kutiju. Naravno, s vremenom se više nije mogla ni zatvoriti, a bilo je komplicirano i pronaći određenu stvar.

Bebina odjeća prije organiziranja

Budući da sam zadržala veeeliku većinu odjeće, najprije sam odlučila odvojiti ono što je još veliko, a ostalo razvrstati i spremiti.

Za ovaj sam projekt nabavila šest IKEA-nih SAMLA kutija s poklopcima. Dvije sam već imala otprije pa mi se logičnim učinilo kupiti još četiri. Inače mi se ove kutije jako sviđaju; povoljne su cijenom, a prilično kvalitetne.

{Izvor}

Pri razvrstavanju sam imala i malog pomagača. ;)

Razvrstavanje bebine odjeće

Odjeću sam odlučila razvrstati prema veličinama (50/56, 62/68 i 74/80), s tim da sam posebno spremila ostale artikle; ručnike, podbradnike, švedske pelene i jastuk za nošenje u jednu, a jakne, rukavice, šalove i kape u drugu kutiju.

Najprije sam sve grubo razvrstala, bez nekog posebnog slaganja.

Razvrstavanje bebine odjeće


Usput sam i pregledala svaki artikl i one s mrljicom ili oštećenjem odvojila sa strane.

Odvajanje zamrljane odjeće

Kad sam sve stavila u željene kutije, isprintala sam tablicu (možete je skinuti ovdje) i popisala što je u svakoj kutiji. Ovaj sam put sve uredno pospremila.

Popisivanje bebine odjeće

Papire s tablicama sam stavila u prozirne košuljice i sve zalijepila na kutije.

Organiziranje bebine odjeće pomoću SAMLA kutija

I to je to! Spremno za pohranu... Sad ću jednostavnije naći ono što mi treba, pogotovo zato što su prevelika i premala odjeća odvojene. :)

Sviđa li vam se način na koji sam organizirala Sofijinu odjeću? Kako vi organizirate nepregledne hrpe odjeće?

Čitamo se!

P.S. Ako živite u malom stanu, a želite zadržati bebinu odjeću, možda bi je bilo dobro staviti u one vakuum vreće - tako će vam zauzimati puno manje mjesta!

Oznake: , , ,