10+ omiljenih stvari za bebe

Jedan post za sve mame i tate! Budući da se mojoj Sofiji lagano približava 1. rođendan (kamo je to vrijeme proletjelo?), odlučila sam napisati post o proizvodima za mame i bebe koji su nam se svidjeli i koje smo dosta koristili u ovih prvih godinu dana. Na listi je desetak proizvoda poredanih kao u postu o popisu osnovnih stvari za bebu. :)

Omiljeni proizvodi za bebe

Krenimo onda redom:

10+ omiljenih stvari za bebe
"Velike" stvari

1. Vrtić za igru (lokalna trgovina s potrepštinama za bebe - CAM - 499 kn) - sličan
Vrtić za igru nije bio na popisu osnovnih stvari za bebu jer smo ga kupili nešto kasnije. Znam da mnogi ne preferiraju ovo "pomagalo", ali meni u mnogim situacijama dobro dođe - nekad jednostavno moram nešto obaviti (npr. otići na WC, skoknuti po neku stvarčicu u drugu prostoriju i sl.), a znam da sam bebu tih par minuta ostavila na sigurnom. Daklem, spas za mame koje su same s bebom. (A Sofi se u vrtiću naučila podizati, stajati i kružiti oko njega.)

Odjeća

2. Pamučni bodići kratkih i dugih rukava (C&A - 5 ili 3 kom/pakiranje - cca 70 kn) - isti
Ovih bodića imam u svim mogućim veličinama. Jednostavnog su dizajna (ovi dugih rukava su potpuno bijeli) i dobre kvalitete, a povoljni cijenom. Ljeti sam ih koristila kao običnu odjeću, a zimi ispod druge odjeće (kao potkošuljice). 

3. Razna odjeća za bebe (Lidl) - isti
Moram priznati da me Lidl iznenadio izborom odjeće za bebe. Kao i ostale neprehrambene stvari, nemaju je stalno u ponudi, ali se ipak prilično često pojavljuje. Nije me iznenadio samo izbor, nego i kvaliteta, posebno za relativno nisku cijenu. Neki su bodići i nakon većeg broja pranja još kao novi (i definitivno iskoristivi i dalje).

4. Podstavljeni podbradnici (IKEA - Himmelsk - 3 kom/pakiranje - 29,90 kn) - isti
Već sam prije spomenula da je Sofi jaaako bljucala i da sam je u početku morala presvlačiti nekoliko puta dnevno. Oni tanki podbradnici (i oni u obliku marame) nam baš nisu bili korisni jer je sve promočilo i iscurilo. Zato su nas spasili deblji podbradnici, lijepo su sve upili, a rijetko su promočili. :)

Higijena/njega/sigurnost

5. Kokosovo ulje - isto
Iako kokosovo ulje nije direktno proizvod za bebe, odlično je za mazanje lica i ručica, a koristila sam ga i kod tretiranja tjemenice. Daklem, svakako preporučam da ga nabavite. :) 

Dojenje/hranjenje

6. Ručna izdajalica (lokalna ljekarna - AVENT) - ista
Već sam prije spomenula da me ova izdajalica spasila prvih nekoliko dana borbe s dojenjem. Kad shvatite princip na kojem radi, jednostavna je za korištenje. Malo je skupa (četristotinjak kuna, ovisi gdje je kupujete) pa bi vam moj savjet bio da si je posudite pa ako vam odgovara pratite sniženja/iskoristite DM-ov kupon. Ja sam isprobala samo ovu pa ne znam kakve su druge, ali još jednom ponavljam, da je nisam imala, vjerojatno bih završila s mastitisom.

7. Potkošulje za dojenje (H&M - 149 kn) - iste
Udobne, kvalitetne i jednostavne za korištenje - samo je otkvačite. ;) Ne znam, meni je to puno jednostavnije nego dizati/spuštati običnu potkošulju - uvijek sam onda završavala golih leđa ili je S žvakala i dio potkošulje, ha ha ha.  Daklem, preporučam!

8. Plastični podbradnik s posudom (DM - ne sjećam se točne cijene, tridesetak kuna?) - sličan
Svaka čast onome tko je ovo izmislio! Beba može bez problema jesti, a podbradnik sve skuplja. Nakon jela se jednostavno opere i to je to!

9. Blender (Abrakadabra - Philips HR2860/55 - 329 kn) - isti
Odličan mini blender za pravljenje prvih kašica. Ima samo 400 ml pa je jelo lako izvaditi (ne morate se mučiti s onim od litru ili većim gdje pola jela ostane unutra). Ja sam ga kupila na sniženju (mislim nekih 230 kn, ako se ne varam), a ima još nekoliko nastavaka (sve su vam informacije na linku). Ne koristim ga samo za bebu, nego i za svoje smutije, a u njemu meljem i zobene pahuljice. Prezadovoljna sam ovim uređajem!

Igračke/knjige

10. Bebina slikovnica Smijalica (Svijet knjige - 55 kn) - ista
Zgodna slikovnica za početke čitanja. "Pjesmice" su pisane u rimama, a iza svake beba može pritisnuti gumbić nakon kojeg se čuje smijeh. Vjerojatno će vam dosaditi poslije nekoliko slušanja, ha ha ha, ali bebama će biti jaaaako zanimljivo.

11. Plastična lopta sa zvečkom (Müller - dobivena na poklon pa ne znam cijenu) - slična
Fora igračka za poticanje puzanja, bacanje uokolo i šutanje - ukratko, za razvoj motorike. :)

I to je to! Što mislite o mojim favoritima? Koji je vaš omiljeni proizvod?

P.S. Sve fotke preuzete su s linkova u nazivu proizvoda ili nađene putem Gugl tražilice. :)

Čitamo se.

Oznake: ,