Godišnja inventura #2

Kao i prošle godine, i na kraju ove odlučila sam napraviti malu inventuru. :) Moram priznati da je ovih 12 mjeseci bilo vrlo zanimljivo, s pregršt raznih događaja o kojima sam marljivo pisala. ;)

Najzanimljiviji ovogodišnji postovi
Godinu je definitivno obilježilo rođenje naše kćeri Sofije, seljenja i raznorazne renovacije. :) Svo troje prekrasna, ali pomalo stresna iskustva (baš vam i ne preporučujem seljenje s jednomjesečnom bebom, ha ha ha, a kad smo kod toga, ni s osmomjesečnom). ;D

Neću sad razglabati o promjenama koje doživite kad postanete majka; uglavnom, život tada zahtijeva novu organizaciju - od prostora u kojem živite pa do vremena kojem raspolažete. Sve o organizaciji života s bebom možete pročitati ovdje.

E, sad, kad u novonastalu situaciju života s bebom ubacite još i seljenje, sve to postaje još napornije. Srećom, jednostavnije je kad imate manje stvari. Zahvaljujući KonMari metodi, u startu smo morali preseliti minimalni broj stvari, a pošto smo se preselili dvaput, količina stvari se još smanjila. ;) Selidba je tako ispala odličan lijek za raščišćavanje viška.

Seljenje u relativno staru kuću sa sobom nosi priličan broj renovacija. Od tri glavna projekta koja smo namjeravali dovršiti do kraja godine (centralno grijanje, uređenje kupaonice i spavaće sobe), gotova su gotovo sva tri. Kupaonica i spavaća još nisu uređene točno onako kako bih željela, ali bit će, definitivno prije nego što krenemo s daljnjim renovacijama (ubrzo očekujte drugi dio o uređenju spavaće sobe!). Sve o dosadašnjim renovacijama pročitajte ovdje.

...

Nakon pregleda najzanimljivijih postova ove godine, evo par riječi i o pet najpopularnijih postova na blogu općenito. :)

5 popularnih postova
Prvo mjesto najčitanijih postova i dalje uvjerljivo drži recenzija knjige već spomenute Marie Kondo, Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život! Knjiga je, nakon što je prevedena, postala i pravi hit kod nas pa ako još niste, svakako je pročitajte (i recenziju i knjigu). ;)

KonMari metoda


Na drugom je mjestu post o stvarima koje više ne kupujem. Našlo se tu svega, od plastičnih vrećica do balzama za usne. Možda će vas neke stvari iznenaditi, ali nadam se da će vas ovaj popis potaknuti na razmišljanje o vašim potrošačkim navikama.

Stvari koje više ne kupujem

Treće je mjesto zauzeo post o organizaciji putovanja. Ne znam je li vas više zanimala općenita organizacija ili sam put u Veneciju, ali svejedno mi je drago što su vam informacije u postu bile korisne.

Organizacija putovanja u Veneciju


Četvrto mjesto drži post o planeru, i to onom za vjenčanje. U postu je link s kojeg možete skinuti i onda isprintati planer. Ako se uskoro udajete ili znate nekog kome bi planer koristio, klik na link.

Besplatni planer za vjenčanje

Na petom je mjestu post o organiziranju ormara (iliti KonMari na djelu). Moram priznati da mi je ovo jedan od najdražih postova, a nadam se da ću stečeno znanje iskoristiti i za organiziranje ormara u novoj spavaćoj sobi. ;)

KonMari metoda
























...

Daklem, u ovoj je godini na blogu bilo svega. Osim, nadam se, zanimljivog sadržaja kojim sam se bavila, prilično je povećan broj pregleda bloga, otkrila sam nove blogove i blogerice, a otvorila sam i Fejs stranicu (ne znam samo zašto sam tako dugo čekala, ha ha ha). U novoj godini nastavljam istim ritmom, a nadam se da će biti još zanimljivija nego ova.

Planovi za iduću godinu
Što se tiče sadržaja, definitivno očekujte postove o organizaciji i uređenju naše nove/stare kuće (tu bih trebala vašu pomoć, no o tome za sekundu). Što se pak nekih drugih promjena tiče, planiram malo promijeniti dizajn bloga (ništa spektakularno; drugi font, srediti sajdbar i sl.) pa se nadam da će vam se svidjeti.

...

I na samom kraju, jedno pitanjce za vas (pomoć koju sam maloprije spomenula). Zanima me kakve biste postove u novoj godini željeli čitati - više organizacijskih projekata, DIY projekata, motivacije za raščišćavanje, recenzija knjiga, minimalizma, uređenja kuće, projekata vezanih za bebu? Bila bih vam zahvalna kad biste svoj odgovor ostavili ovdje ili na Fejsu. ;)

Ništa, stigli smo i do kraja ovogodišnje inventure. Želim vam svima sve najbolje u novoj 2017. godini i neka vam se ostvare sve želje (zapravo ciljevi koje ćete si postaviti). :) Čitamo se!