Uređenje kupaonice (2. dio)

Evo i drugog posta o uređenju kupaonice. :) Ako ste propustili prvi dio, stanje kupaonice prije i naš plan za njeno uređenje možete vidjeti ovdje. U današnjem postu osvrnut ću se na napredak kojeg smo ostvarili - jako se veselim jer se lagano približavamo cilju. :)

U prvom sam postu, nakon fotki kupaonice prije, spomenula što sve želimo (ali i trebamo) napraviti. Posla je bilo mnogo - od mijenjanja prozora preko postavljanja novih pločica i kupaonskog namještaja pa sve do čišćenja, organiziranja i dekoriranja.

Čišćenje, organiziranje i dekoriranje ostavit ćemo za jedan od sljedećih postova, a sad bih se "pozabavila" ostalim točkama. :D

Uređenje kupaonice - napredak u procesu preuređenja

Daklem, krenimo redom:

1. Izbiti prozor i staviti manji.
Budući da je kupaonica imala ogroman prozor koji bi smetao kutnoj kadi, odlučili smo ga promijeniti. Nismo samo mijenjali dimenzije, nego smo i drvenu stolariju promijenili u PVC (kod lokalne tvrtke koja se time bavi). Na fotki u kolažu možete vidjeti prozor s vanjske strane (potrebno je još "popuniti kamenje").

2. Razbiti pločice.
Mislim da ovaj korak ne moram previše objašnjavati, no sigurno je djelovao terapeutski na supruga, ha ha ha.

3. Promijeniti instalacije i postaviti podno grijanje.
Nakon razbijanja pločica, promijenili smo instalacije (priključak za vodu trebalo je "dovesti" na drugi kraj kupaonice i još svašta nešto; ne bih vas sad zamarala s detaljima) i postavili podno grijanje.

4. Sve zabetonirati i ožbukati.
Sljedeći se korak odnosio na betoniranje poda i žbukanje zidova. Ovo je trebalo napraviti što preciznije kako bi ljepljenje pločica bilo jednostavnije.

5. Izabrati pločice i kupaonski namještaj.
Meni svakako najzanimljiviji dio posla, ha ha ha. Kao što ste vidjeli u prvom postu, želja nam je bila postaviti zidne bijele pločice i podne čija boja i tekstura imitiraju drvo (i jedne i druge kupili smo u Pevecu - link za podne bit će ispod fotke, a zidne nažalost ne mogu pronaći). Ormarić je isto kupljen u Pevecu, kada je iz Aquaestila, WC je suprug već prije negdje kupio, a još vijećamo oko perilice rublja. :) I da, skoro sam zaboravila - fuge za zid su bijele, a za pod sive (točan je naziv antracit).

Pločice, kupaonski ormarić, kada
Pločice Artistica Due Real Wood Clieglio | Kupaonski blok DAS BAD | Kada Aquaestil Ambassador


6. Zalijepiti pločice.
Čini mi se da je ovaj korak najduže trajao jer su se podne pločice nešto teže rezale, ali suprug je to postavio kao profesionalac. :)

7. Okrečiti strop.
Budući da smo zidne pločice postavili sve do vrha, okrečili smo samo strop, naravno, bijelom bojom.

8. Postaviti radijator i kupaonski namještaj.
Nakon ljepljenja pločica, postavljanje sanitarija nije bilo tako komplicirano; trebalo je samo sve dobro učvrstiti i rubove popuniti silikonom (nadamo se da neće ništa puštati, ha ha ha).

9. Očistiti, organizirati i dekorirati.
O ovoj zadnjoj točki u jednom od slijedećih postova, kao što sam gore napisala. ;D

A evo sad i nekoliko fotki, čisto da dobijete dojam o čemu ja to pišem. :)

Uređenje kupaonice - proces preuređenjaNišta, nadam se da se veselite našem napretku, valjda će uskoro sve biti na svome mjestu. Ako imate kakvih pitanja, slobodno mi ih ostavite u komentarima.

Uživajte u vikendu!

Oznake: , ,