5+ stvari koje više ne kupujem

U današnjem vam postu donosim popis stvari koje više ne kupujem. Neke od njih kupila sam jednom, a neke nakon duže upotrebe zamijenila boljom alternativom. Prestankom korištenja ili nekupovanjem ovih stvari cilj mi je smanjiti troškove, poboljšati zdravlje, smanjiti otpad kojeg proizvodim, ali i ne "zatrpavati" kuću nepotrebnim stvarima.

Stvari koje više ne kupujem


Krenimo onda redom:

1. Plastične vrećice za trgovinu
U trgovinama se sada plastične vrećice vrlo rijetko mogu dobiti besplatno; većinom se svugdje naplaćuju. Jest da to nije velika svota, ali se svakim odlaskom po namirnice povećava. Zato ih već neko vrijeme ne kupujem, tj. sa sobom nosim platnenu vrećicu. Ako još uvijek negdje imate hrpicu vrećica, probajte ih iskoristiti, a složite ih uredno koristeći se ovim trikom.

2. Sredstva za čišćenje
Iskreno, ne sjećam se kad sam zadnji put kupila komercijalno sredstvo. Otkad radim svoja domaća sredstva za čišćenje za tim stvarno nemam potrebe. DIY sredstva čiste jednako, ako ne i bolje od kupovnih, a sigurnija su za zdravlje i okoliš.

3. Odstranjivač šminke, krema za lice, ruke i tijelo, balzam za usne, maska za kosu, piling za lice i tijelo
Ok, ovdje je nabrojeno malo više stvari, ali zajedničko im je to što sam sve ove proizvode zamijenila kokosovim uljem. Ako vas zanima na koje još načine možete koristiti kokosovo ulje, pročitajte post Maja Zmaja o ovom super ulju. Uglavnom, ima ih na pretek.

4. Pjena/gel/krema za depilaciju
U životu sam samo jednom kupila gel za depilaciju i nakon jedne upotrebe shvatila da taj gel ima jednak učinak kao i obični gel za tuširanje. Ne znam, možda nekome tko ima osjetljivu kožu ovakvi gelovi pomažu pri depilaciji, no meni je nažalost bio bacanje novaca.

5. Knjige - beletristika
Prije sam kupovala svaku knjigu koja mi se učinila imalo zanimljivom pa je to rezultiralo prilično natrpanima policama. Zauzimale su mi mjesto u malom stanu, a većinu nisam ni pogledala nakon čitanja (neke nisam ni pročitala do kraja). Danas ih ili posudim u knjižnici ili čitam na mobitelu. Kupujem jedino različite priručnike ili knjige kojima se mogu ponovno "vratiti".

A vi? Koje vi stvari više ne kupujete ili ih smatrate potpuno nepotrebnima? Podijelite svoja iskustva u komentarima... :)

Oznake: ,