Pospremajte sa mnom: soba

Danas nam je na redu pospremanje ogromnog nereda i zbog njegovih fotografija ću se bome pošteno crveniti, ha ha ha. Nadam se da nisam jedina kojoj soba izgleda kao da je u njoj eksplodirala bomba.

Inače sam prilično uredna pa i ako se pojavi neki nered (npr. u žurbi ne vratim stvar na svoje mjesto), kasnije to ipak pospremim. No, ovaj je put nered sobu "krasio" gotovo tri tjedna, ponajviše zbog mojeg umora, nedostatka vremena, ali i samog pogleda na to brdo nepospremljenih stvari. Za pospremanje sam se odlučila kad mi je dosadilo preskakati hrpice stvari da bih došla do prozora i trošiti dragocjeno vrijeme na traženje odjeće, ha ha ha.

Pospremanje sobe

Prije nego što krenemo s pospremanjem, željela bih pojasniti pozadinu ovog nereda. Daklem, u postu objavljenom prije tri tjedna vidjeli ste fotke svih prostorija iz našeg (bivšeg) stana i pročitali da se selimo. U početku sam mislila napisati post sa savjetima o seljenju; znate ono, stvari pažljivo spremite u kutije, kutije označite naljepnicama ili napišite u koju prostoriju se moraju odnijeti itd.

No, nekako je ispalo da je stvari pakirao suprug, a kada stvari pakira muškarac (dobro, neću generalizirati; moj suprug) onda to baš ne izgleda organizirano (čitaj: napuni vreće za smeće s bilo čime što ti dođe pod ruku). Stvari koje je suprug "spakirao", "istovarili" smo u moju sobu u roditeljskoj kući (trenutno smo kod mojih dok se u kući u koju se trebamo preseliti ne dovrše grubi radovi). I tako se stvorio taj nesretni nered (ovo što vidite na fotografiji samo je manji dio, nisam sve mogla uhvatiti kamerom, ha ha ha).

Ok, sad kad znate razlog nereda, vratimo se na temu ovog posta: pospremanje. Kad kažem pospremanje, onda mislim na brzo sklanjanje stvari u ormare. Daklem, cilj mi je bio u što bržem vremenskom periodu skloniti što više stvari (tako da soba bude donekle "prohodna"). Nisam se previše zamarala detaljnom organizacijom ni čišćenjem, nego sam u roku od pola sata jednostavno pokušala maknuti stvari s poda i fotelja. I začudila se količinom stvari koja se može pospremiti u tako kratkom roku. :)

Daklem, poanta ovog posta je motivirati vas na pospremanje - nemojte se obeshrabriti neredom, nego uzmite štopericu u ruke, upalite radio i navalite!

Evo i konkretnih dokaza mojeg pospremanja:

Kako pospremiti sobu
Gdje je Jura, ovaj, Sofia?
Krevet je bio pun odjeće koju sam uspjela pospremiti u ormar (nije baš prema KonMari metodi, ha ha ha, ali će privremeno poslužiti svrsi). Sve organizatore, košarice i dekoracije iz stana pospremila sam iza kreveta, a cipele sam posložila ispod fotelja. ;) Fascikli s bitnim dokumentima našli su se pak na vrhu ormara. Sva sreća da stvarno nismo imali mnogo stvari jer zaista ne znam kamo bih ih pospremila u ovom prijelaznom periodu. :)

Ništa, nadam se da će vas ovaj post potaknuti na pospremanje! Nered može biti ogroman, ali ako ga što prije pospremite, brže ćete se bolje osjećati. Koliko god vam nedostajalo vremena, sigurna sam da možete odvojiti pola sata, barem prije spavanja. Nemojte samo čekati tri tjedna kao ja. :)

Idite sad nešto pospremiti!!

Oznake: ,