petak, 24. lipnja 2016.

Obilazak našeg minimalističkog stana

petak, 24. lipnja 2016.
Kao i što sam naslov kaže, ovog ću vas petka provesti našim minimalističko uređenim stanom. :) Stan inače ima cca 37 kvadrata što ga svrstava u manje stanove, ali je za dvoje odraslih ljudi i bebicu sasvim dovoljan.

Pojedine dijelove stana već ste vidjeli u određenim postovima, no budući da se uskoro selimo (kad ćete čitati ovaj post, vjerojatno ćemo se već preseliti), željela sam fotkati sve prostorije i objediniti ih na jednom mjestu - meni kao podsjetnik na predivno vrijeme provedeno u njemu i hrpu organizacijskih projekata, a vama kao inspiraciju. Imala sam ja još mnošto ideja za organizaciju i uređenje, ali one će pričekati neko drugo vrijeme i mjesto.

Bez mnogo daljnjeg objašnjavanja, krenimo s obilaskom. :)


Obilazak minimalističkog stana

Odmah na ulasku je malo predsoblje gdje ostavljamo cipele i kapute. S desne je strane kupaonica, s lijeve spavaća i dječja soba, a ravno su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak (spavaća soba i dnevni boravak su inače bili jedna prostorija, ali smo je odvojili zidom od knaufa).

Ulaz u stan

Predsoblje se sastoji od ormara za cipele, kukica za vješanje kaputa i kišobrana te držača za ključeve, a preuredili smo ga početkom ove godine (o mejkoveru možete čitati ovdje i ovdje). Moram priznati da su ormar za cipele i veeeeeliko ogledalo vrlo praktični. :)


malo-predsoblje


Kraj kukica za vješanje kaputa i kišobrana su vrata za kupaonicu. Kupaonica je uređena u bijelo-plavoj kombinaciji, a više o organizaciji kupaonskog ormarića i same kupaonice možete pročitati ovdje i ovdje. Iako prilično mala, uspjela je zadovoljiti naše potrebe.

Mala kupaonica
Nasuprot kupaonice je spavaća i dječja soba, uređena u bijeloj, smeđoj, krem i crvenoj boji. O njezinoj preobrazbi možete čitati ovdje.

Zajednička spavaća i dječja soba

Krevetić

Komoda za preslvačenje bebe


Kao što je vidljivo na prvoj fotki, iz predsoblja se ulazi u kuhinju i blagovaonicu, a zatim i u dnevni boravak. Kuhinja se "prostire" na dvije strane - s jedne su elementi, a s druge šank. Što se sve krije u ladicama i ormarićima možete pogledati ovdje.

Mala kuhinja

Iza šanka je mala blagovaonica u kojoj su smješteni stol i četiri stolca + dva barska stolca za šank. :)

Mala blagovaonica

Mala blagovaonica

I na kraju, mali dnevni boravak... Od blagovaonice se može "odvojiti" staklenim vratima, ali ona su većinom otvorena. U dnevnom boravku smješteni su kutna garnitura, stolić, ormar s policama za knjige i radni stol. O organizaciji polica za knjige i radnog stola možete čitati ovdje i ovdje.

Mali dnevni boravakRadni stol

I to je to! Malo, ali slatko (barem se nadam). Ovaj će mi stančić definitivno nedostajati, ali veselim se renovaciji kuće i novim organizacijskim projektima. :)

Sviđa li se i vama naš stančić? Koja vam je prostorija najljepša?

Broj komentara: 6:

 1. Meni se sviđa vaš stančić jer nije prenatrpan i samim time ne primijeti se da je toliko malen. :) Veselim se postovima iz nove kuće :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Da, male stanove guši višak stvari, najbolje je kad su "prozračni". Bome će mi nedostajati ovo naše malo gnijezdo, ali i sam Zagreb. A materijala za blog iz nove će kuće biti mnogo, ali će postovi ipak malo pričekati. 😊

   Izbriši
 2. Baš šarmantan stančić. Sve je na svom mjestu i uređeno sa stilom. Jedva čekam postove o novom stanu ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Divan stancic. I sama sam trenutno u renoviranju stana tacnije zavrseni sus vi radovi sada mi ostaje rasciscavanje viska i nabavka novog namestaja. Divan ti je blog, odlicne ideje. Jedva cekam nove postove :-)))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Uf, nas sad tek čekaju radovi.. Suprug radi na renoviranju kupaonice pa treba postaviti centralno grijanje i još svašta nešto. Valjda ćemo kroz nekoliko godina uspijeti renovirati cijelu kuću i to sve, nadam se, popratiti na blogu. 😊

   Izbriši

Organizirajte se! © 2014