Organiziranje bilješki i materijala s predavanja

Ovog bih petka željela napisati još koju o povratku u školu, odnosno na fakultet. Nakon prošlog posta o savjetima za uspješno učenje, s vama bih željela podijeliti i način na koji organizirati bilješke i materijale s predavanja. Ovakav način organiziranja materijala primjereniji je za fakultet i mnogo se studenata, nakon početnog pisanja u bilježnice i navika iz osnovne/srednje škole, njemu okreće. 

Pa krenimo... 

Trebat će vam:


Sam postupak organiziranja materijala vrlo je jednostavan. U fascikl najprije umetnite papire. Ako koristite obične, bijele papire izbušite ih bušilicom.


Nakon papira, umetnite razdijelnike stranica. Koristite onoliko razdijelnika koliko taj semestar imate kolegija. Znači: razdijelnik, papiri, razdijelnik, papiri... jugetdpojnt.


U programuzaobraduteksta napravite oznake s imenom kolegija i profesora te brojem sati predavanja, seminara i vježbi. Isprintajte oznake, izrežite ih i zalijepite na razdijelnike. Po želji ih možete i ukrasiti.. :)


Stražnju stranu razdijelnika možete iskoristiti kao podlogu za zapisivanje podsjetnika u vezi kolegija, bilježenje zadaće, vremena konzultacija, ispita, kolokvija itd.


Materijale koje dobijete na predavanju isto tako možete umetnuti u fascikl - papir jednostavno izbušite i umetnite. Ako papir kojim slučajem ne smijete izbušiti, stavite ga u prozirnu košuljicu.


I to je to! Ovakav način organiziranja materijala vrlo je jednostavan, a praktičan jer su sve bilješke, materijali s predavanja i podsjetnici na jednom mjestu.Kako vi organizirate svoje materijale i bilješke?

Oznake: , ,